“Pandemi ve Dezavantajlı Gruplar” konulu konferans

Hepimizin içinde bulunduğu günümüz buhranı olan pandemi dönemi; işlerimizi, eğitimimizi, hayatımızı derinden etkiledi. Takdir edersiniz ki böyle bir dönemde, daha da görünür hale gelen dezavantajlı gruplar hakkında konuşmak için oldukça çok fazla sebebimiz var. Bizler bu konuda farkındalık yaratmak için Ankara Hukuk Klinikleri olarak “Pandemi ve Dezavantajlı Gruplar” konulu bir konferans düzenlemeye karar verdik. Alanında uzman konuklarımızın yanında Hukuk Klinikleri öğrencilerinin de sunumlarıyla katılacağı bir hafta sonu planlıyoruz. Gündemin tam içinden konuları ele alıp en çok da yaşlılardan , çocuklardan ve kadınlardan konuşacağımız konferansımız için 22-23 Mayıs tarihlerinde değerli konuklarımızın da katılımıyla karşınızda olacağız.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ali Ulusoy’un, “Pandemide İdarenin Eylem ve İşlemlerinden Doğan Hak Kayıpları ve İstanbul Sözleşmesinden Çekilme” konularıyla yapacağımız açılışın ardından konferansımız Mor Çatı ve İstanbul Barosu Kadın Hakları Uygulama Merkezi kurucularından olan Av.Canan Arın’ın “Ev içi ve Ekonomik Şiddet” konuşmasıyla devam edecektir.

Aynı gün içerisinde Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Muharrem Kılıç “Pandemide Sosyal Haklar” konusuyla bizlerle olacak. Hukuk Klinikleri Kurucusu Prof.Dr. Gülriz Uygur , Yard. Doç. Aslı Şimşek ve Yard. Doç. Nazime Beysan ve Hukuk Klinikleri öğrencileri ise “Salgın Dönemi Hukuk Klinikleri” hakkında sunumlarıyla aramızda olacak.

23 Mayıs Pazar günü ise “Akışkanlık Teorisinin Günümüze Etkileri Hukuk Klinikleri” Öğretim Üyemiz Arş.Gör. Emre Şimşek ve Hukuk Klinikleri öğrencisinin yapacağı sunumdan sonra, SEBUKA’nın kurucusu Av. Aslı Karataş “Çocuk Hakları ve Çocuk Odaklı Savunuculuk” sunumuyla konferansımızda yer alacak. “Pandemide Yaşlılık Hukuk Klinikleri” Öğretim Üyemiz Arş.Gör. Muhammet Koçakgöl’ün öğrencileriyle olan sunumunun hemen ardındansa aramıza Ufuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Özge Yücel, Kız Çocuklarının Haklara Erişimi” konusuna değinecek. Kapanışı “Annelik ve Hukuk Klinikleri” Öğretim Üyemiz Arş.Gör.Dr. Olcay Karacan ve öğrencileriyle yaparak konferansımızı bitireceğiz.

Bu pandemi döneminde , farkındalık yaratmak için hazırladığımız 2 günlük “PANDEMİ ve DEZAVANTAJLI GRUPLAR” başlıklı konferansımızın herkes için verimli olmasını arzu ediyoruz. Bir sonraki etkinliğimizde görüşmek üzere!

Sağlıkla kalın…